Skip to main content

Racen in het donker

In het donker racen met een schitterend verlicht circuit! Een unieke belevenis ook om te kijken.

Op dinsdag 3 oktober 2023 organiseert de Dutch Racing Driver Organisation op circuit Zandvoort een schitterend event voor coureurs en kijkers. Porsche Racing rijdt deze unieke avond mee met de Porsche Boxter, met als coureurs Angelino van den Brink en Eric Verhoeven.

Programma

  • 15:00 uur - Inschrijving
  • 16:30 uur - Briefing
  • 17:00 uur - Vrije training (20 min)
  • 17:20 uur - Kwalificatie (20 min)
  • ± 18:30 uur - Race 1 (50 min)
  • ± 20:10 uur - Race 2 (50 min) - De GRANDE FINALE!
  • Omstreeks 21:30 uur - Huldiging van de kampioenen

Zoals gewoonlijk is de toegang gratis! 

Wie rijden er dinsdag 3 oktober?

Er rijden dinsdag tussen de 25 en de 30 auto's. JW Raceservice is terug met vier auto’s en ook de teams Chip Performance, De Witte Raaf, Certainty Racing,  RFF Motorsport en PorscheRacing.nl zijn aanwezig. Met in totaal 16 teams die het laatste evenement nog kampioen kunnen worden weten we zeker dat de races extreem spannend gaan worden.”

BMW M3
In de klasse BMW M3 zijn er met nog twee races te gaan maar liefst vier titelkandidaten. Dennis van der Linden heeft met drie overwinningen en 148 punten de beste kaarten in handen. Peter Koelewijn won vier van de tien races, heeft echter meer punten gemorst maar is met 140 punten toch zeer kansrijk. Met 137 punten staat Han Kirchhoff derde en Han Wannet is met 135 punten en maximaal 22 punten per race te verdienen nog zeker niet uitgeschakeld.

Special Plus
Martijn Wijsman heeft in de Special Plus alleen nog concurrentie te duchten van zijn plaatsgenoot Mark Jobst. De Zandvoortste Zilhouette-coureur heeft een achterstand van 13 punten, maar met maximaal 22 punten te verdienen voor een gewonnen race moet Wijsman in zijn fraaie zwarte BMW GTR de witte Zilhouette goed in het vizier houden.

Standaard
In de Standaard klasse zijn er maar liefst vijf rijders die nog kans maken kampioen te worden. Meervoudig kampioen Maarten Knijnenburg heeft in zijn Suzuki Swift met 97 punten de leiding in handen. Raimond van Steen reed echter zijn BMW Compact E36 de laatste vier races naar de overwinning en lijkt met slechts negen punten achterstand Knijnenburg te gaan verstoten van zijn troon. Hij is echter niet de enige die nog voor de titel strijdt, want Peter de Roo, Levi Vriesema en Bas Visser zij ook nog altijd niet kansloos.

Clio Challenge
Het eerste seizoen van de nieuwe klasse Clio Challenge lijkt een prooi te gaan worden voor een Witte Raaf. Team Witte Raaf 2 voert met 111 punten de lijst aan, op twee punten gevolgd door Witte Raaf 1. Berry en Edwin Diepeveen zijn de enige equipe die het feestje voor de Witte Raven nog kan verstoren. Met 92 punten en dus nog 44 punten te verdienen zullen zij daar zeker voor gaan strijden. Witte Raaf 3 heeft 73 punten verzameld en heeft een theoretische kans, maar dan moeten de drie andere teams wel echt gaan verzaken.

Toegang is zoals altijd gratis!