Skip to main content

Verbeterde prestaties voor elke auto

Meten is weten is daarbij het motto.

Jaap van Wuijckhuijse van Speedcentre in Geldermalsen is al van jongs af aan bezig geweest met alles wat door verbrandingsmotoren in beweging wordt gezet. Zelf frames van racemotoren ontwikkelen, racers bouwen (voor zichzelf of voor zijn zonen), motoren uit elkaar halen en weer in elkaar zetten, tekenen en ontwerpen van uitlaatsystemen, ontwikkelen van allerlei onderdelen van motoren om maar te zorgen dat er meer kracht uit komt: alles heeft Jaap op het gebied van auto’s en motoren gedaan.

Inmiddels is Bert van Bruggen mede eigenaar en heeft SpeedCentre meer dan 100 verschillende merken de rollentestbank “gereden”. Veel auto’s zijn na een run in de testcabine met een betere afstelling en meer vermogen weer de straat of het circuit op gegaan.

Gewone auto’s, raceauto’s, old timers en youngtimers

Misschien denk je dat tuning alleen iets is voor race wagens? Niets is minder waar. Ook bij de “gewone” auto kan er vaak een hoop verbeterd worden aan de standaard instellingen met niet alleen meer vermogen, maar ook meer comfort als resultaat. En dat geldt ook voor oldtimers en youngtimers.

En na een analyse kan de afstelling ook direct verbeterd worden zoals het afstellen van de carburateurs (Webers, Solex, Dellorto’s: het maakt niet uit), het afstellen van de ontsteking, het benzinemengsel en uiteraard ook het afstellen van LPG. Holly, Edelbrock en SU carburateurs worden afgesteld, sproeiers en naalden vervangen of de juiste bougies ingedraaid. Uiteraard allemaal naar aanleiding van de metingen op de vermogenstestbank. Maar ook het benzinemengsel kan worden afgesteld, net als de nokkenas-timing.

Kortom, alle mogelijkheden voor het verbeteren van de prestaties van elke auto. Porsche Racing heeft ervoor gekozen de auto's te laten analyseren door SpeedCentre Geldermalsen. En dat is niet voor niets. De ervaring, kennis en professionaliteit van SpeedCentre zorgt ervoor dat onze Porsches in topconditie zijn en blijven.

www.speedcentre.nl

Rijnstraat 33a4191 CK Geldermalsen

Tel.: 0345 684477

Mobiel: +31(0)621860316

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.